Liity partioon

Partio on hauska ja monipuolinen harrastus, joka sopii kaikille. Partiossa leikitään, pelataan, retkeillään, leireillään, opitaan, saadaan uusia kavereita ja koetaan ikimuistoisia elämyksiä. Nuorimmat partiolaiset ovat noin 7-vuotiaita ja yläikärajaa ei ole. Tule mukaan, niin tiedät mikä kaikki on parasta partiossa.

Espoon Partiotuen eli EPT:n alueella Espoossa ja Kauniaisissa toimii yhteensä 43 lippukuntaa, joista 38 on suomenkielisiä ja viisi ruotsinkielisiä. Neljässä lippukunnassa on käytössä meripartio-ohjelma ja muutamassa lippukunnassa on sisuryhmät. Kartan lippukunnista löydät täältä.

Partioon voi liittyä ottamalla yhteyden suoraan lippukuntaan, sillä jokainen lippukunta vastaanottaa itse uudet jäsenensä. Samalla henkilö liittyy Suomen Partiolaiset ry:n jäseneksi. Lippukuntien jäsentilanteet vaihtelevat – joissakin saattaa olla jonoa, toisiin taas pääsee heti mukaan. Toisissa lippukunnissa toimii pelkästään tyttöjä tai poikia, useimmissa lippukunnissa kuitenkin molempia.

Jos sinua kiinnostaa vapaaehtoistyö partiossa, niin jätä yhteystietosi tänne, niin jutellaan lisää ja etsitään yhdessä juuri sinulle sopiva pesti lippukunnassa, aluejärjestössä tai piirissä.

Näin liityt partioon

  1. Löydä oman paikkakuntasi partion paikallisyhdistykset lippukuntahausta.
  2. Valitse sinulle sopivin lippukunta.
  3. Tutustu lippukuntaan heidän omilla sivuillaan tai ota suoraan yhteyttä lippukunnanjohtajaan. Kannattaa myös selvittää, mihin aikaan eri ikäisten ryhmät kokoontuvat.
  4. Täytä lippukuntahausta löytyvä lippukunnan jäsenhakemuslomake. Täytettyäsi lomakkeen, lippukunta ottaa sinuun yhteyttä ja voitte sopia yksityiskohdista tarkemmin. Voit olla myös rohkeasti suoraa yhteydessä lippukuntaan. Yhteystiedot löydät lippukunnan nettisivuilta.

Oman alueesi lippukunnan yhteystiedot löydät

  1. Suomen Partiolaisten lippukuntahausta
  2. Pääkaupunkiseudun Partiolaisten lippukuntakartasta
  3. Ottamalla yhteyttä EPT:n toimistoon sähköpostilla ept@partio.fi tai p. 09 8865 1212

Lisätietoa partiosta löydät myös osoitteista

  1. Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi
  2. Suomen Partiolaiset ry www.partio.fi