Espoon Punanen

Päivitetty 19.9.2022: KORJAUS ennakko-ohjeeseen: Palkintojenjako järjestetään tiistaina 20.9 klo 18.00 Tapiolan kirjastossa. Päivitetty 20.9.2022: Kilpailun viralliset tulokset on julkaistu.

Vuoden eeppisin kilpailu Lande-Punkku järjestettiin 17.–18.9.2022. Kiitos kaikille kisaan osallistuneille kisaajille ja tekijöille! Tältä sivulta löydät kaikki kisaan liittyvät julkaistut materiaalit. Olethan rohkeasti yhteydessä, jos jotain puuttuu.

Kuvia kisasta löydät ept.kuvat.fi. Muistathan mainita aina kuvaajan nimen kuvia käyttäessäsi!

Tutustu kilpailuun!

KUVA Alex Inkiläinen

Kilpailukutsu

Tammen alueen lippukunnat kutsuvat kaikki vartiot kilpailemaan Lande-Punkkuun – vuoden landeimpaan pt-skabaan.

Kansallinen partiotaitokilpailu Espoon Punanen järjestetään 17.–18.9.2022 Espoon maalaismaisemissa. Kilpailussa ratkaistaan myös Pääkaupunkiseudun Partiolaisten yösarjojen piirinmestaruudet. Lande-Punkun teemana on suomalaiset elinkeinot.

Osanotto-oikeus

Osanotto-oikeus kilpailussa on kaikilla Suomen Partiolaisten jäsenmaksun maksaneilla partiolaisilla ja ilman jäsenmaksun maksamista partioon tutustujat, jos he eivät ole aiemmin osallistuneet partiotaitokilpailuun kilpailijana.

Järjestelytoimikunta varaa tarvittaessa oikeuden rajata kilpailuun osallistuvien vartioiden määrän 150 vartioon. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautuminen ja kilpailumaksu

Kilpailussa on käytössä kaksi erillistä ilmoittautumisporrasta sekä jälki-ilmoittautuminen.
Ensimmäisessä portaassa ilmoittautuneet saavat kisasunnuntaina aamupalan kahveineen.

IlmoittautumisporrasAlkaaPäättyyOsallistumismaksu
1.2.5.31.7.90€
2.1.8.31.8.90€
Jälki-ilmo1.9.8.9.130€


Ilmoittautuminen tapahtuu Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksassa, ilmoittautuminen on päättynyt!

Kilpailumaksu sisältää oikeuden osallistua kilpailuun, kilpailussa jaettavat materiaalit sekä peseytymismahdollisuuden maaliintulon jälkeen. Kilpailumaksu laskutetaan lippukunnilta ilmoittautumisen päättymisen jälkeen.

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten mestaruudet

Kilpailussa ratkaistaan myös Pääkaupunkiseudun Partiolaisten yösarjojen piirinmestaruudet (punainen, sininen, harmaa, ruskea sekä vaeltajaikäkausi).

Piirinmestaruudet ratkaistaan vastaavissa sarjoissa parhaiten sijoittuneiden PäPan partiotaitokilpailujen sääntöjen mukaisten kilpailuvartioiden kesken. (Käytännössä vartion on täytettävä ikävaatimukset sekä edustettava PäPalaista lippukuntaa.)

Sarjojen vastaavuudet:

SininenKeltainen
PunainenPunainen
RuskeaSininen
HarmaaHarmaa

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan Espoon Punasen sääntöjä (päivitetty 21.10.2020).

Vastalauseet ja tarkistuspyynnöt

Tarkastuspyyntöjä ja vastalauseita on mahdollista lähettää 2 viikkoa tulosten julkaisemisen jälkeen. Nämä voi lähettää tuomarineuvoston puheenjohtajalle osoitteeseen heidi.lehtikuja@gmail.com.

Vastalause maksaa 27€ ja se tulee maksaa ennen käsittelyä. Ept laskuttaa vartiolta vastalauseen hinnan.

Tehtäväluettelo

Kilpailun tehtäväluettelo on julkaistu 6.6.2022.

Kisakirje

Ilmoittautuneille vartioille lähetetään kisakirje viikolla 35. 31.8. jälkeen ilmoittautuneille vartioille kisakirje lähetetään jälki-ilmoittautumisen päättymisen jälkeen 9.9.

Valvoja

Kilpailun valvojana toimii Vili Huhta-Koivisto.

Lisätietoja

Kilpailunjohtaja
Einari Stenberg
etunimi.sukunimi (ät) partio.fi

Järjestelysihteeri
Inka Kekäläinen
etunimi.sukunimi (ät) partio.fi (Sähköpostiosoitteessa kirjain ä -> a)

Sarjajako

Kilpailuvartion jäsenten iät lasketaan kilpailuvuoden kuluessa täytetyin vuosin. Sekavartiot kilpailevat poikien sarjoissa.

Valkoinen sarja
. Valkoisessa sarja on sekä tytöille että poijlle. Vartioon kuuluu 4–6 saman lippukunnan jäsentä iältään 12–14 vuotta. Lisäksi mukana saa olla 1–2 yli 14-vuotiasta saattajaa.

Valkoisen sarjan saattajat eivät osallistu tehtävien suorittamiseen, ellei rastikäskyssä toisin ilmoiteta. Saattajien pääsääntöinen tehtävä on huolehtia kilpailuvartion turvallisuudesta.

Keltainen sarja. Vartioon kuuluu neljä iältään 14 – 18 -vuotiasta tyttöä, joiden yhteenlaskettu ikä on korkeintaan 68 vuotta. Kilpailureitin pituus 15-25 km.

Punainen sarja. Vartioon kuuluu neljä iältään 14 – 18 -vuotiasta poikaa, joiden yhteenlaskettu ikä on korkeintaan 68 vuotta. Kilpailureitin pituus 15-25 km.

Sininen sarja on 18-vuotiaille ja heitä vanhemmille naispuolisille partiolaisille. Vartioon kuuluu kolme jäsentä. Kilpailureitin pituus 20-30 km.

Harmaa sarja on 18-vuotiaille ja heitä vanhemmille miespuolisille partiolaisille. Vartioon kuuluu kolme jäsentä. Kilpailureitin pituus 20-30 km.

Kultainen sarja

1) on vanhemmille yli 26 -vuotiaille vaeltajille ja johtajille. Vartioon kuuluu vähintään kaksi ja enintään viisi jäsentä. Kilpailun järjestelytoimikunta voi harkintansa mukaan myöntää luvan vartiolle ottaa mukaan yksi tai kaksi alle 12-vuotiasta samaan perheeseen kuuluvaa lasta mukaan, kuitenkin vartion enimmäismäärän sallimissa rajoissa.

2) on lippukunnan aktiivipartiolaisille tarkoitettu sarja. Vartioon kuuluu kolme jäsentä: yksi yli 18 -vuotias, yksi 15–18 -vuotias ja yksi alle 15-vuotias.

Kultaisen sarjan reitin pituus vastaa valkoisen sarjan reitin pituutta. Kultaisessa sarjassa ei jaeta palkintoa pistesijoituksesta.
Kilpailureitin pituus 10-15 km.

Vartiot, jotka eivät täytä kilpailun ehtoja, kilpailevat kilpailun ulkopuolella siinä sarjassa, johon ovat ilmoittautuneet, ellei tuomarineuvosto toisin päätä. (Tämä tarkoittaa sitä, että vartio ei voi saada palkintoa, mutta sille lasketaan pisteet kuten muillekin vartioille. Kisakokemus on silti hyvä!)