Kisakutsu

Hupsis-Punkun kisakutsu (julkaistu 1.4.2024)

Kisan säännöt

Kilpailussa noudatetaan Espoon Punasen sääntöjä (päivitetty 21.10.2020).

Piirinmestaruudet

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten mestaruudet

Kilpailussa ratkaistaan myös Pääkaupunkiseudun Partiolaisten yösarjojen piirinmestaruudet (punainen, sininen, harmaa, ruskea sekä vaeltajaikäkausi).

Piirinmestaruudet ratkaistaan vastaavissa sarjoissa parhaiten sijoittuneiden PäPan
partiotaitokilpailujen sääntöjen mukaisten kilpailuvartioiden kesken. (Käytännössä vartion on täytettävä ikävaatimukset sekä edustettava PäPalaista lippukuntaa.)

Sarjojen vastaavuudet:

SininenKeltainen
PunainenPunainen
RuskeaSininen
HarmaaHarmaa

Sarjajako

Kilpailuvartion jäsenten iät lasketaan kilpailuvuoden kuluessa täytetyin
vuosin. (esim. 2006 syntyneen kohdalla ikä olisi 2024-2006=18). Sekavartiot kilpailevat poikien sarjoissa.

Valkoinen sarja. Valkoisessa sarja on sekä tytöille että poijlle. Vartioon kuuluu 4–6 saman lippukunnanjäsentä iältään 12–14 vuotta. Lisäksi mukana saa olla 1–2 yli 14-vuotiasta saattajaa.

Valkoisen sarjan saattajat eivät osallistu tehtävien suorittamiseen ellei rastikäskyssä toisin ilmoiteta. Saattajien pääsääntöinen tehtävä on huolehtia kilpailuvartion turvallisuudesta.

Keltainen sarja. Vartioon kuuluu neljä iältään 14 – 18 -vuotiasta tyttöä, joiden yhteenlaskettu ikä on korkeintaan 68 vuotta. Kilpailureitin pituus 15-25 km.

Punainen sarja. Vartioon kuuluu neljä iältään 14 – 18 -vuotiasta poikaa, joiden yhteenlaskettu ikä on korkeintaan 68 vuotta. Kilpailureitin pituus 15-25 km.

Sininen sarja on 18-vuotiaille ja heitä vanhemmille naispuolisille partiolaisille. Vartioon kuuluu kolme jäsentä. Kilpailureitin pituus 20-30 km.

Harmaa sarja on 18-vuotiaille ja heitä vanhemmille miespuolisille partiolaisille. Vartioon kuuluu kolme jäsentä. Kilpailureitin pituus 20-30 km.

Kultainen sarja
1) on vanhemmille yli 26 -vuotiaille vaeltajille ja johtajille. Vartioon kuuluu vähintään kaksi ja enintään viisi jäsentä. Kilpailun järjestelytoimikunta voi harkintansa mukaan myöntää luvan vartiolle ottaa mukaan yksi tai kaksi alle 12 -vuotiasta samaan perheeseen
kuuluvaa lasta mukaan, kuitenkin vartion enimmäismäärän sallimissa rajoissa.

2) on lippukunnan aktiivipartiolaisille tarkoitettu sarja. Vartioon kuuluu kolme jäsentä: yksi yli 18 -vuotias, yksi 15–18 -vuotias ja yksi alle 15 -vuotias.

Kultaisen sarjan reitin pituus vastaa valkoisen sarjan reitin pituutta. Kultaisessa sarjassa ei
jaeta palkintoa pistesijoituksesta. Kilpailureitin pituus 10-15 km.

Juhlavuoden kunniaksi järjestään myös musta sarja.

Musta sarja
on kisasääntöjä mukailevasta, mutta ei täysin noudattavasta sarja, jossa kisakonkarit
pääsevät todella haastamaan itseään. Sarjan alaikäraja on 18 vuotta ja kisavartion koko
kaksi henkilöä. Sarja hyödyntää pitkälti SiHan reittiä ja tehtäviä, mutta sarjaan kuuluu myösmuutama täysin oma tehtävä ja reilusti lisäkilometrejä. Muista sarjoista poiketen musta sarja alkaa jo lauantaiyönä kello 00.01.

Vartiot, jotka eivät täytä kilpailun ehtoja, kilpailevat kilpailun ulkopuolella siinä sarjassa, johon ovat ilmoittautuneet, ellei tuomarineuvosto toisin päätä. (Tämä tarkoittaa sitä, että vartio ei voi saada palkintoa, mutta sille lasketaan pisteet kuten muillekin vartioille. Kisakokemus on silti hyvä!) Sarjan sisälle pääsemisestä ei ole mahdollista saada ennakkopäätöstä!