TALVILEIRI VINKULI

3.-26.2.2022

Mahtava Vinkuli-talvileiri tulee taas! Vinkuli järjestetään hiihtolomalla 23.-26.2.2022 Kattilaniemen leirikeskuksessa. Luvassa on EPT:n alueen yhteinen talvileiri.

Leirille ovat tervetulleita kaikki 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat partiolaiset. Leiri hinta on 35 €, yhden vuorokauden hinta on 15€. Jos olet leirillä 2 vuorokautta tai pidempään, maksetaan koko leirin hinta. Hinta sisältää leirin ohjelman, majoittumisen ja herkullisen leiriruuan. Leirille kuljetaan omilla tai kimppakyydeillä.

Leirille voivat lähteä kaikki yksittäiset partiolaiset, erillistä lippukuntailmoittautumista ei ole. Osallistujien ilmoittautuminen päättyy 15.2.2022.

Ilmoittaudu nyt: Kuksaan.fi/47825.

Johtajaikäiset: Liity mukaan Vinkulin WhatsApp-ryhmään, jossa juonitaan vuoden 2022 eeppisintä talvileiriä. Mukaan ryhmään: https://chat.whatsapp.com/F3sLg1ffqlZECkRyutcWK4.

Seuraamme aktiivisesti harrastamisen turvallisuusohjeita ja suosituksia sekä muokkaamme tapahtumaa sen mukaan. Haluamme uskoa, että helmikuussa meillä on mahdollisuus järjestää ulkona tapahtuva partioleiri. Ilmoitamme mahdollisista muutoksista ja ohjeista osallistujia. Lisätietoja tapahtumasta voit tarvittaessa kysellä ept@partio.fi.

Vinkulin ensimmäinen leirikirje on julkaistu 18.1.22

Lähtisitkö tekemään Vinkulia?

Kiinnostaisiko sinua suunnitella jonkun päivän ohjelma, suunnitella tai kokkailla leirimurkinat taikka vaikka siirtää tavarat leirille ja takaisin? Vinkuli on täydellinen mahdollisuus kokeilla pestiä leirin järjestelyissä lippukunnan ulkopuolella, päästä toteuttamaan villeimmät ideat tai puuhastella mukavaa ja kevyttä partiopestiä muutaman viikon ajan.

Pienikin apu leirin järjestelyissä tekee ihmeitä. Jos sinulla on auttava käsipari ja leiri-intoa, laita viestiä leirin yhteyshenkilölle Laura Puusolalle numeroon +358 403686039 tai laura.puusola@partio.fi.

Mistä Vinkuli sai alkunsa?

Ensimmäinen Vinkuli järjestettiin vuonna 1986. Vinkuli ajoittuu koulujen hiihtolomien aikaan, ja leiripaikkana on yleensä Kattilajärvi Nuuksiossa.

Vinkuli tulee monelle lippukunnalle tarpeeseen, koska lippukuntien omien talvileirien järjestämiseen ei usein tunnu olevan resursseja. Vinkulien leiriläisten määrä on vaihdellut 100:n kummankin puolen.

Leiriohjelmassa on mukana niin perinteitä kuin uusimpiakin talvisia villityksiä. Pysyviä suosikkiohjelmia ovat eräilyn lisäksi muun muassa lumiveistoskisa, herkullisen nuotioruoan laittaminen ja viimeisen illan huopatossudisco. Vinkulilla yövytään talviteltoissa, joten jokainen leiriläinen pääsee oppimaan puolijoukkueteltan pystytyksen ja yöllisten kipinävuorojen hoitamisen.

Vuoden 2000 EriVinkulilla kokeiltiin tavanomaista erähenkisempää talvileireilyä. Telttakunnat laittoivat ruokansa itse, peseytyminen hoidettiin telttasaunassa, ja kaikki pääsivät kokemaan myös hiihtohaikin ja yön rakovalkealla.

Vuonna 2002 Vinkulilla nautittiin yhdistelmä perinteisen Vinkulin ja erähenkisen EriVinkulin parhaita puolia.

MiniVinkuli 2004:llä laskeuduttiin köysillä pitkin kallionseinämää, roikuttiin pää alaspäin halkoja pyydystäen, hypittiin maitolaatikoilla ja nautittiin auringosta.

Hiihtolomalla helmikuussa 2006 seikkailtiin Conan O’Brianin kanssa ja 2010 rauhoiteltiin viranomaisia: Vinkuli-eläin on espoolaisten puolella.

Vuosina 2012, 2014 ja 2016 Vinkulilla nautittiin Kattilajärven jättimäisistä lumihangista ja universumin suurimmasta napakelkasta.