TALVILEIRI VINKULI

Hiihtolomalla 20.-23.2.2024

Mahtava Vinkuli-talvileiri tulee taas! Vinkuli järjestetään hiihtolomalla 20-23.2.2024 tiistaita perjantaihin Kavalahden leirikeskuksessa. Luvassa on EPT:n alueen yhteinen talvileiri.

Leirille ovat tervetulleita kaikki 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat partiolaiset. Leirin hinta on 50€ ja päiväosallistuminen 15€/päivä. Hinta sisältää leirin ohjelman, yhteiskuljetuksen, majoittumisen ja herkullisen leiriruuan. Jokasella partiolaisella vuoden 2024 jäsenmaksu tulee olla maksettuna.

Ilmoittaudu mukaan kuksaan.fi/66886! Ilmoittautuminen päättyy 31.1.2024. Leirille voivat lähteä kaikki yksittäiset partiolaiset, erillistä lippukuntailmoittautumista ei ole.

Vinkulin leirikirje on julkaistu 15.1. Leirikirjeestä löydät tarkemmat tiedot tulevasta tapahtumasta.

Leirin ennakkotapaaminen järjestetään keskiviikkona 7.2. klo 18-19 Haukilahden kirjastolla. Ennakkotapaamisessa on tarkoitus tutustua muihin lähtijöihin, tutustua leiriin ja käydä läpi varustelistaa. Ennakkotapaamiseen osallistuminen on vapaaehtoista.

Lähtisitkö tekemään Vinkulia?

Me halutaan just sun villit jutut mukaan!

EPT:n talvileiri Vinkuli pidetään 20.–23.2. eli hiihtolomaviikolla tiistaista perjantaihin. Varsin perinteikkäällä leirillä vallitsee mitä parhain EPT-henki ja talvileiritaidot pääsevät kunniaan – eeppistä ohjelmaa unohtamatta. Tartu tilaisuuteen ja tule mukaan luomaan jotain unohtumatonta!

Lisätietoja leirinjohtaja Emma Lahtiselta: etunimi.sukunimi@partio.fi

Mistä Vinkuli sai alkunsa?

Ensimmäinen Vinkuli järjestettiin vuonna 1986. Vinkuli ajoittuu koulujen hiihtolomien aikaan, ja leiripaikkana on yleensä Kattilajärvi Nuuksiossa.

Vinkuli tulee monelle lippukunnalle tarpeeseen, koska lippukuntien omien talvileirien järjestämiseen ei usein tunnu olevan resursseja. Vinkulien leiriläisten määrä on vaihdellut 100:n kummankin puolen.

Leiriohjelmassa on mukana niin perinteitä kuin uusimpiakin talvisia villityksiä. Pysyviä suosikkiohjelmia ovat eräilyn lisäksi muun muassa lumiveistoskisa, herkullisen nuotioruoan laittaminen ja viimeisen illan huopatossudisco. Vinkulilla yövytään talviteltoissa, joten jokainen leiriläinen pääsee oppimaan puolijoukkueteltan pystytyksen ja yöllisten kipinävuorojen hoitamisen.

Vuoden 2000 EriVinkulilla kokeiltiin tavanomaista erähenkisempää talvileireilyä. Telttakunnat laittoivat ruokansa itse, peseytyminen hoidettiin telttasaunassa, ja kaikki pääsivät kokemaan myös hiihtohaikin ja yön rakovalkealla.

Vuonna 2002 Vinkulilla nautittiin yhdistelmä perinteisen Vinkulin ja erähenkisen EriVinkulin parhaita puolia.

MiniVinkuli 2004:llä laskeuduttiin köysillä pitkin kallionseinämää, roikuttiin pää alaspäin halkoja pyydystäen, hypittiin maitolaatikoilla ja nautittiin auringosta.

Hiihtolomalla helmikuussa 2006 seikkailtiin Conan O’Brianin kanssa ja 2010 rauhoiteltiin viranomaisia: Vinkuli-eläin on espoolaisten puolella.

Vuosina 2012, 2014 ja 2016 Vinkulilla nautittiin Kattilajärven jättimäisistä lumihangista ja universumin suurimmasta napakelkasta.