lUMIVEISTOSKISA

EPT:n lumiveiston kisa järjestetään helmi-maaliskuussa. Päivämäärä selviää myöhemmin. Lumiveistoskisa on osa Leppävaaran Lionsien järjestämää Talviriehaa.

Lumiveistoskisa on erityisesti sudenpennuille, seikkailijoille ja perhepartiolaisille suunnattu kilpailu, jossa joukkueen tai vartion tehtävä on valmistaa lumiveistos annettun aihealueen ympäriltä.

Kisassa jokainen kilpailujoukkue saa oman lumikasan, jonka lumi on käytettävissä veistokseen. Kilpailuajan päätyttyä arvovaltainen tuomaristo käy tekemässä kierroksen, jolloin jokainen joukkue esittelee oman teoksensa.

Lumiveistokseen tarvittava lumi löytyy paikan päältä. Mukaan joukkue voi halutessaan varata työkaluja, kuten vaikka hiekkalaatikkolapioita. Lumiveistoksissa ei saa käyttää värejä, maaleja, paperia tai muita lisätarvikkeita, jotka veistoksen sulaessa muuttuvat roskaksi maahan.

Mukaan voi varata pientä evästä ja kuumaa juomaa, jotka voi nauttia kisan ohessa tai sen jälkeen.

Talviriehaan ja lumiveistoskisaa katsomaan ovat tervetulleita perheen pienimmät, vanhemmat ja sukulaiset. Tapahtuma on osa Leppävaaran Lions Clubien talviriehaa, ja urheilupuistossa on tarjolla monenlaista ohjelmaa.

KUVA Emma Lahtinen