Vinkuli

Miltä kuulostaisi viettää hiihtolomaa Kattiksella talvileirifiiliksissä uusien ja vanhojen kavereiden kanssa? Huikean ohjelman kanssa just
sua odottaa Vinkulieläin ja leirin tekijät! Lähde messiin!

Vinkuli on Espoon Partiotuen talvileiri kaikille vuonna 2006 ja sitä aiemmin syntyneille partiolaisille sekä heidän ei-partiolaiskavereilleen.
Leiri pidetään hiihtolomalla tiistaista lauantaihin 20.–24.02.2018 Kattilaniemellä Nuuksiossa Espoossa. Päivisin ohjelmassa on monenlaisia mahtavia partio- ja talviaktiviteetteja ja yöt nukutaan kamiinalämmitteisissä puolijoukkueteltoissa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen leirille on auki ja päättyy 31.01.2018. Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa kuksaan.fi/17664. Alle 18-
vuotiaan ilmoittaa huoltaja omilla Kuksa-tunnuksillaan. Ei-partiolaisilta alle 18-vuotiailta tarvitaan lupalappu, ja tähän on ohjeet Vinkulin 1. leirikirjeessä

Leirimaksu ja stipendit

Leirimaksu on 80 euroa. Johtajaikäisten on myös mahdollista tulla leirille päiväleiriläisenä, jolloin maksu on 25 euroa/vuorokausi. Lasku
saapuu ilmoittautuneille maaliskuun aikana. Ilmoittautumisen voi perua ilmoittautumisajan sisällä, jolloin leirimaksua ei laskuteta.
Muutoin leirimaksun voi saada takaisin vain lääkärintodistusta vastaan. EPT myöntää stipendejä osallistumismaksuun. Haluamme, ettei
osallistumismaksu ole este kenenkään osallistumiselle.

Lue Vinkulin 1. leirikirje 

Lisätiedot
Alina Konttas, alina.konttas (a) gmail.com, p. 050 432 0993
Juuso Heikkilä, juuso.heikkila (a) erasudet.fi, p. 0400 353 108

Seuraa myös Instagramissa @espoonpartiotuki ja tykkää Facebookissa Vinkuli-talvileiri-sivusta!

 

Mistä Vinkuli sai alkunsa?

Ensimmäinen Vinkuli järjestettiin vuonna 1986. Vinkuli ajoittuu koulujen hiihtolomien aikaan, ja leiripaikkana on yleensä Kattilajärvi Nuuksiossa.

Vinkuli tulee monelle lippukunnalle tarpeeseen, koska lippukuntien omien talvileirien järjestämiseen ei usein tunnu olevan resursseja. Vinkulien leiriläisten määrä on vaihdellut 100:n kummankin puolen.

Leirin järjestelyistä vastaa erikseen koottu aktiivisten ja asiasta kiinnostuneiden johtajien muodostama leiritoimikunta, jossa on jäseniä eri lippukunnista. Leiriohjelmassa on mukana niin perinteitä kuin uusimpiakin talvisia villityksiä. Pysyviä suosikkiohjelmia ovat eräilyn lisäksi muun muassa lumiveistoskisa, herkullisen nuotioruoan laittaminen ja viimeisen illan huopatossudisco. Vinkulilla yövytään talviteltoissa, joten jokainen leiriläinen pääsee oppimaan puolijoukkueteltan pystytyksen ja yöllisten kipinävuorojen hoitamisen.

Vuoden 2000 EriVinkulilla kokeiltiin tavanomaista erähenkisempää talvileireilyä. Telttakunnat laittoivat ruokansa itse, peseytyminen hoidettiin telttasaunassa, ja kaikki pääsivät kokemaan myös hiihtohaikin ja yön rakovalkealla.

Vuonna 2002 Vinkulilla nautittiin yhdistelmä perinteisen Vinkulin ja erähenkisen EriVinkulin parhaita puolia.

MiniVinkuli 2004:llä laskeuduttiin köysillä pitkin kallionseinämää, roikuttiin pää alaspäin halkoja pyydystäen, hypittiin maitolaatikoilla ja nautittiin auringosta.

Hiihtolomalla helmikuussa 2006 seikkailtiin Conan O’Brianin kanssa ja 2010 rauhoiteltiin viranomaisia: Vinkuli-eläin on espoolaisten puolella.

Vuosina 2012, 2014 ja 2016 Vinkulilla nautittiin Kattilajärven jättimäisistä lumihangista ja universumin suurimmasta napakelkasta.

 

 

.